Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Учениците са скарани с ученето. ГЕРБ и ПП-ДБ пак се скараха за кадруване. Какво се случва в ДПС?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене. 

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
ГЕРБ блокира Народното събрание " Лукойл " обмисля отдръпване " Вайръл стихове за секс и драма "
Вместо да се влошат, нещата станаха още по-зле. Така могат да бъдат разказани резултатите на деветокласниците в България от за 2022 година

Те демонстрират, че половината от 15-годишните възпитаници на процедура са функционално необразовани, като по математика са на последно място в Европейския съюз, а по четене - на предпоследно. Така представянето на децата в тази възраст се утежнява от последното сходно проучване през 2018 година

Влошават се за следващ път и връзките сред сътрудниците в ръководството ГЕРБ и ПП-ДБ. Сега мотивът е. Заради него от ГЕРБ заплашиха да блокират.

Здравеопазването стана мотив за напрежение сред обединенията в болшинството и в края на предходната седмица, когато здравната каса се оказа без управление. ще ви помогне да се ориентирате какво се случи тогава.
Конституция и съветски нефт
На този декор в Народното събрание следва разглеждането на предпочитаните за ръководещите конституционни промени. Предложенията за следващ път бяха съществено разкритикувани от институции, специалисти и неправителствени организации по време на публично разискване,.

В Народното събрание следва да бъде импортиран и различен основен законопроект, по който ГЕРБ и Движение за права и свободи имат различия с ПП-ДБ. Става въпрос за предлагането на първите две партии вносът на съветски нефт в България да бъде, вместо от март, както упорстват от ПП-ДБ.

Междувременно " Лукойл " разгласи, че си в България поради " дискриминационни закони " и " пристрастни политически решения " на ръководещото болшинство в страната.
Ситуацията в управлението на Движение за права и свободи
Движение за права и свободи пък отхвърли с назначението на Васил Кръстев за шеф на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов. Кръстев подаде оставка предходната седмица, откакто се разбра, че е някогашен кадър на свързваната с Пеевски верига Lafka. Сега Движение за права и свободи отхвърля и връзка сред веригата и депутата.

Защо Ахмед Доган смъкна Мустафа Карадайъ от управителния пост на Движение за права и свободи и стартира Делян Пеевски за водач? Какво ще се случи с партията, в случай че бъде управлявана от Пеевски?

с Генка Шикерова, която задава тези въпроси на Гюнер Тахир, който през 90-те години е част от управлението на Движение за права и свободи. Абонирайте се Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР